Alternativ.nu

Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: chili skrivet 24 okt-07 kl 11:32

Titel: Styckningsdetalj lamm
Skrivet av: chili skrivet 24 okt-07 kl 11:32
Hej,
Jag har köpt ett styckat lamm och styckningstdetaljerna var inte uppmärkta. Jag har aldrig varit i närheten av ett styckat lamm, men vi har någorlunda lyckats lista ut vad de flesta delarna är.

Dock kvarstår en tunn bit utan ben som ser ut som en cykelsadel (i både form och storlek). Vad är det? Vad ska jag ha den till? Lammet verkar ha haft två stycken. Är det fint kött eller ska jag mala den den till färs  ??? :)

Tacksam för tips till mig som är en glad amatör.

Chili
Titel: Re:Styckningsdetalj lamm
Skrivet av: Henning skrivet 24 okt-07 kl 12:31
Hej
Det är den benfria delen av bukväggen även kallad slaksida.
Ett tips är att krydda med salt och peppar, rulla lagom stora bitar ihop med bacon och steka i ugn. Det blir jättegott! Ett annat tips är att klippa tunna strimlor och steka ganska hårt i en panna. Naturligtvis kan du också göra färs.
Lycka til! ;)