Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Shimoda skrivet 09 okt-07 kl 22:36

Titel: Älglever
Skrivet av: Shimoda skrivet 09 okt-07 kl 22:36
Har kommit över en älglever på tre och ett halvt kilo. Några tips på vad som kan göras med en sådan? Lite blir levergryta och leverbiff men har ni några andra förslag vad som kan göras mottages de tacksamt.

Shimoda
Titel: Re:Älglever
Skrivet av: Moumolia skrivet 13 okt-07 kl 21:17
Stekt älglever
Finskt recept
8-10 skivor lever av älgkalv
2 lökar
½ paket bacon
Vetemjöl
Smör
2 dl vispgrädde
Vitpeppar, kapris, salt
1 tsk sojasås
1½ dl buljong

Skär upp levern i lagom tunna skivor. Låt den gärna ligga o dra i mjölk någon timme före tillagningen så blir smaken inte alltför skarp. Panera leverskivorna i vetemjöl. Salta o peppra. Stek 3-4 min på var sida i ganska het panna. Lägg över skivorna på ett serveringsfat. Löken o baconet bryns o läggs över leverskivorna. Såsen tillreds av grädde o buljong med en lagom blandning av kapris o soja. Till levern serveras strimlad vitkål med lingon samt potatis.