Alternativ.nu

Djur => Andra fjäderfän => Ankor och myskankor => Ämnet startat av: ela84 skrivet 07 okt-07 kl 14:28

Titel: Äta Ankägg ?
Skrivet av: ela84 skrivet 07 okt-07 kl 14:28
Hur tillreder ni era ankägg?
Titel: Re:Ankägg
Skrivet av: Simon skrivet 08 okt-07 kl 20:05
Steker, kokar, bakar på...som med vanliga hönsägg....Men tänk på att ankäggens globulinhalt (dvs förmågan att vispa in luft)  är lägre än hos hönsäggen och är därför sämre till ex maränger... ::)
Titel: Re:Ankägg
Skrivet av: brantas skrivet 08 okt-07 kl 20:22
de är goda att äta, både stekta och kokta. jag brukar blanda med både ankägg oh silkeshöne ägg när jag bakar, eftersom ankäggen är större och silkesäggen är mindre.
vissa tycker att myskägg är lite grynugare, men inget som jag har märkt, de är däremot lite fastare när man ska steka dom tycker jag.
Titel: Re:Ankägg
Skrivet av: CatrinPlommon skrivet 08 okt-07 kl 22:59
jag tycker att kokta ankägg blir "sega", lite som suddgummi...därför använde jag mina bara till pannkakssmet och smarriga sockerkakor.  :P
Titel: Re:Ankägg
Skrivet av: christine skrivet 08 okt-07 kl 23:08
Löskokta, mmmmmm ;D
Titel: Re:Ankägg
Skrivet av: o-linda skrivet 09 okt-07 kl 07:59
Använder mina precis som hönsägg. Tyvärr tycker jag bättre om kokta myskankägg än vanliga hönsägg vilket blir problem nu när de snart slutar värpa. Löskokt, mums!!!
Titel: Re:Ankägg
Skrivet av: ela84 skrivet 09 okt-07 kl 10:07
Tack för alla svar, nu e de bara att vänta på att dom vill börja de.
Åt ägg fruckost hos morsan för ett tag den med ankägg och jag tycker också som många andra att de va lite segt på nått sät.
Man annars va de gått, medans min pappa tyckte de smakade kåda