Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Ankor och myskankor => Ämnet startat av: ela84 skrivet 07 okt-07 kl 14:28
-
Hur tillreder ni era ankägg?
-
Steker, kokar, bakar på...som med vanliga hönsägg....Men tänk på att ankäggens globulinhalt (dvs förmågan att vispa in luft) är lägre än hos hönsäggen och är därför sämre till ex maränger... ::)
-
de är goda att äta, både stekta och kokta. jag brukar blanda med både ankägg oh silkeshöne ägg när jag bakar, eftersom ankäggen är större och silkesäggen är mindre.
vissa tycker att myskägg är lite grynugare, men inget som jag har märkt, de är däremot lite fastare när man ska steka dom tycker jag.
-
jag tycker att kokta ankägg blir "sega", lite som suddgummi...därför använde jag mina bara till pannkakssmet och smarriga sockerkakor. :P
-
Löskokta, mmmmmm ;D
-
Använder mina precis som hönsägg. Tyvärr tycker jag bättre om kokta myskankägg än vanliga hönsägg vilket blir problem nu när de snart slutar värpa. Löskokt, mums!!!
-
Tack för alla svar, nu e de bara att vänta på att dom vill börja de.
Åt ägg fruckost hos morsan för ett tag den med ankägg och jag tycker också som många andra att de va lite segt på nått sät.
Man annars va de gått, medans min pappa tyckte de smakade kåda