Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Dr. Lecter skrivet 04 okt-07 kl 08:28
-
Tänkte dela med mig av ett hemsnickrat recept som passar fint till älgfilén (eller annat vilt):
Fräs hackad lök i smör tills den blivit mjuk
Släng i kantareller eller annan svamp och ett gäng sniglar.
Låt fräsa ett par minuter
Häll över en lagom slurk öl (nej, Pripps Blä räknas inte :-X)
och låt det koka ihop en stund
Blanda mjöl och grädde till redning och häll i.
Krydda med salt, timjan och grovstött rosépeppar
Låt röran puttra ihop till önskad konsistens
Klart att servera
En variant är att byta ut ölet mot konjak och flambera hela härligheten, men jag har inte prövat det själv än.
-
Tänkte dela med mig av ett hemsnickrat recept som passar fint till älgfilén (eller annat vilt):
Släng i kantareller eller annan svamp och ett gäng sniglar.
Låt fräsa ett par minuter
Vad bra! Äntligen kan man få nån nytta av mördarsniglarna! Utvärtes mosade ska de visst vara bra för att ta bort vårtor. ;)
-
Eftersom svarta skogssnigeln saknar skyddsfärg tänker jag mig att den är giftig eller illasmakande.
-
Det sägs att mördarsnigla går att äta. Man måste bara koka bort slemmet som de har som skydd, vilket lär ta en stund. Själv använder jag vanliga vinbergssnäckor, oftast på burk.
-
själv har jag alridg ättit sniglar, hur känns det när de åker ner och när man tuggar på dom.....???
-
själv har jag alridg ättit sniglar, hur känns det när de åker ner och när man tuggar på dom.....???
Tja, ungefär som en blandning mellan svamp och kyckling. Väl värt att prova, men titta inte för ingående på dem innan de åker i munnen. ;)