Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: aino skrivet 28 sep-07 kl 14:29
-
... och kommer inte på vad jag ska göra med den...
Den får ju inte förgås!!!
Hjälp, någon?
/aino
-
koka den precis som du kokar potatis, antingen hel eller i klyftor. Antingen för sig eller med en köttbit, några morötter, potatisar, palsternackor o lite lök o grönt..
men ensam och med lite smör o salt o peppar (o ev en gnutta vinäger) så är den jättegod, om man verkligen vill smaka vad den går för..
-
Jättegod att rosta eller baka i ugnen också.
Älskar sötpotatis !
-
Mmm.. det är verkligen smaken jag vill åt ;D
Det borde väl bli bra om jag borstar, klyftar & kör in den i ugnen på en 225grader? åsså ha lite andra rotfrukter som ackompanjemang.. Funderade på om jag skulle "fånga upp" lite fisk på vägen hem men det känns inte som att det går så bra ihop.. eller?
*kurr* i magen!
-
Till ugnsbakad sötpotatis passar riktig fårfeta jättebra. Det salta balanserar det söta. Fetan kan blandas med lite crème fraiche eller liknande om man vill.
Jag har annars ett recept på en rätt från Kenya med sötpotatis och bönor. Jättegott :)
Blötlägg och koka bönorna väl, skölj av dem (i Kenya har de små röda bönor - "beans" helt enkelt ;) )
Fräs hackad lök i olja tillsammans med bönorna eller tillsätt bönorna efter fräsningen.
Tillsätt vatten, salt och ev. andra kryddor och skalad och tärnad sötpotatis.
Låt koka. Ha inte för mycket sötpotatis i relation till bönorna och bönorna ska bli riktigt mjuka, på gränsen till att mosa sig, liksom även sötpotatisen (lättkokt).