Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Attis skrivet 27 sep-07 kl 23:27

Titel: Hur får man tag på malt?
Skrivet av: Attis skrivet 27 sep-07 kl 23:27
Tänkte att jag skulle baka lite Ålänskt svartbröd, enda kruxet är att man ska ha malt. Vart får jag tag på detta? Finns det överhuvudtaget att köpa? Eller måste man rosta själv? Isåfall hur, tider osv...
Bryggerier har ju, men det finns inget här i närheten, så det känns inte som ett alternativ.

Andra erfarenheter och recept när det gäller svartbröd är också intressanta  :)
Titel: Re:Hur får man tag på malt?
Skrivet av: Attis skrivet 28 sep-07 kl 15:50
Perfekt!  :D

Får ringa och höra vilka typer som kan passa bra i bröd. Vettiga priser också  :)

Återkommer om brödresultatet
Titel: Re:Hur får man tag på malt?
Skrivet av: Sommartorparn skrivet 01 okt-07 kl 08:01
En annan variant som jag kör med när jag bakar vörtbröd är hälften riktigt mörkt bockbier och hälften alkoholfritt malzbier som degvätska. För dem som ändå brukar bunkra i Tyskland ibland.
Titel: Re:Hur får man tag på malt?
Skrivet av: katrinplommon skrivet 01 okt-07 kl 15:18
här kanske:

http://www.humle.se/
Titel: Re:Hur får man tag på malt?
Skrivet av: katrinplommon skrivet 01 okt-07 kl 15:19
[url]http://www.humle.se/[/url] ([url]http://www.humle.se/[/url])


hehe,kolla min länk,såg inte att du redan hade lagt in den 8)
Titel: Re:Hur får man tag på malt?
Skrivet av: Radar skrivet 02 okt-07 kl 00:00
Ett betydligt svårare alternativ är att mälta själv.
http://home.swipnet.se/hosradar/brygg/Maltning.htm