Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Attis skrivet 27 sep-07 kl 23:27
-
Tänkte att jag skulle baka lite Ålänskt svartbröd, enda kruxet är att man ska ha malt. Vart får jag tag på detta? Finns det överhuvudtaget att köpa? Eller måste man rosta själv? Isåfall hur, tider osv...
Bryggerier har ju, men det finns inget här i närheten, så det känns inte som ett alternativ.
Andra erfarenheter och recept när det gäller svartbröd är också intressanta :)
-
Perfekt! :D
Får ringa och höra vilka typer som kan passa bra i bröd. Vettiga priser också :)
Återkommer om brödresultatet
-
En annan variant som jag kör med när jag bakar vörtbröd är hälften riktigt mörkt bockbier och hälften alkoholfritt malzbier som degvätska. För dem som ändå brukar bunkra i Tyskland ibland.
-
här kanske:
http://www.humle.se/
-
[url]http://www.humle.se/[/url] ([url]http://www.humle.se/[/url])
hehe,kolla min länk,såg inte att du redan hade lagt in den 8)
-
Ett betydligt svårare alternativ är att mälta själv.
http://home.swipnet.se/hosradar/brygg/Maltning.htm