Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Byracka skrivet 26 sep-07 kl 21:52
-
Är det någon som provat på att ta tillvara skogsolvon?
Jag har sökt lite på nätet och vet att i Nordamerika och Ryssland gör man både sylt och saft av dom, men mer än så har jag inte hittat.
I Sverige har dom ansetts som giftiga men efter ett samtal till giftinformationscentralen så verkar detta vara en förlegad uppgift, det enda som dom vet är att barn har fått magvärk efter konsumtion av lite större mängder bär.
-
Från Wikipedia om Viburnum opulus:
The fruit is edible in small quantities, with a very acidic taste; it can be used to make jelly. It is however very mildly toxic, and may cause vomiting or diarrhea if eaten in large amounts
Lämpligt för reningskurer kanske.
-
Jo, jag är medveten om att dom i större mängder kan orsaka obehag, men hur mycket är större mängd?
-
Jo, jag är medveten om att dom i större mängder kan orsaka obehag, men hur mycket är större mängd?
Testa och meddela oss resultatet!
-
Testa och meddela oss resultatet!
;D Underbar kommentar!
-
Hej!
I Nordamerika använder man Viburnum trilobum.
MVH
Jan