Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: teneriffabönan skrivet 19 sep-07 kl 13:10
-
:)Hej!Är det någon som vet hur man gör havremjölk?.Bor på teneriffa och här kan man inte köpa den fantastiska mjölken.Skulle vara tacksam för svar.
-
Hallå! Här är en variant:
http://www.vegan.nu/recipes/index.php?recipe=1651 (http://www.vegan.nu/recipes/index.php?recipe=1651)
-
Funderar precis på det samma...
Havre mjölken har gått upp till 20kr litern... :o
Å att göra egen sparar på miljön i flera led..
Tänker mej så här...att jag köper en säck havre från
bonden här...(hela kornet)..
Lägger lite i blöt över natten....
Sen kokar jag kornen...silar av och saltar med havs salt..
Slår upp på flaskor å ställer i kylen...
Kan det bli annat än gott:):)
Om ngn har ngt annat tips så skriv gärna!!!
Jag å ungarna gillar Oatly Krav havredryck...å jag vill
få det att smaka så....
-
Havremjölk har jag bara smakat en gång, och det var ingen höjdare!
Men jag ska prova göra egen, då magen inte tål komjölk.
(En fråga: Borde inte "slammet" som blir över vara ganska okej att slänga till grisen/hönsen?)
-
Skaffa get Neiklot! ;D
-
Havremjölk har jag bara smakat en gång, och det var ingen höjdare!
Men jag ska prova göra egen, då magen inte tål komjölk.
(En fråga: Borde inte "slammet" som blir över vara ganska okej att slänga till grisen/hönsen?)
Helt perfekt!!!
När jag hade höns..å kokade "välling" på hela kornet..(till min lilltjej..inte hönsen:))
så fick hönsen resterna om jag inte bakade bröd på det...
Havre mjölk är ju sååå gott Neiklot....kanske du hade en dålig dag bara :P
-
Havre mjölk är ju sååå gott Neiklot....kanske du hade en dålig dag bara :P
Jag har allltid kanel i min havremjölk...öh..har inte ni det?
Hmm..kanske beror det på att jag lärde mig att göra min havremjölk i sydamerika :P
skall smaka utan kanel nästa gång :)
-
Åsnemor...kan du inte beskriva hur du gör din
havremjölk....nyfiken!!! :P
-
Skaffa get Neiklot! ;D
Jag lever hellre på vatten!
:-)
-
mitt recept
jag använder det som jag har hemma havremjöl eller havregryn
en temugg med havregryn till 5-6 temuggar med vatten.
1 msk olivolja
låt koka i ca 5-6 minuter och häll det genom ett durkslag.
om du vill få bort mer av grynen så sila en gång till genom ett durkslag med fint nät.
jag brukar hälla i 6 msk socker, sirap eller honung.
kanel ELLER kakao efter tycke och smak.
ps, grynen som blir kvar använder jag som ansiktsmask ;D
de klarar sig ett par dagar i kylskåpet och jag mickrar havremassan tills den blir varm.
lägger på ett lager och njuter en stund ;D
skölj med ljummet vatten...
mjukgörande på hårda torra fötter också.
(akta dig för att halka. det blir halt om fötterna)
-
Åsnemor......
Nu blev jag sugen på varm havremjölks choklad :P
Vilket jag genast ska göra ...mmmmmums!
-
Ursäkta om jag frångår tråden lite, kan man dricka getmjölk om man inte tål komjölk. De är väl laktos och mjölkprotein i den med eller? Gruff kanske vet.
-
Ursäkta om jag frångår tråden lite, kan man dricka getmjölk om man inte tål komjölk. De är väl laktos och mjölkprotein i den med eller? Gruff kanske vet.
Jag vet iaf att vi inte kan bryta ner mjölkproteinet (kasinet)
men att getmjölksproteinet är uppbyggt på ett annat sätt
och att vi inte vanligtvis har ngr problem att bryta ner det...
Men det finns säkert människor som reagerar på getmjölk också..