Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Elin G skrivet 10 sep-07 kl 16:47
-
Jag gillar pytt-i-panna, men hacka grönsaker tar en sån himla tid och färdigköpta pyttar är äckliga och tokdyra, så jag funderar lite på om man skulle kunna hacka färdigt massa grönsaker nån dag när man har tid och ork och frysa in i färdiga mixpåsar. Kan man det? Potatis lär ju bli äcklig av att frysas, men det kanske går över när den tinar igen? Eller? Och egna wokmixer, kan man förhacka och frysa vitkål och sånt också? Eller måste allt förvällas/tillagas innan frysning?
-
De flesta grönsaker går att frysa in om man förväller dem. I min kokbok står det att morötter t ex ska kylas ner efter förvällningen och sedan svalna innan de läggs in i frysen.
-
De flesta grönsaker går att frysa in om man förväller dem. I min kokbok står det att morötter t ex ska kylas ner efter förvällningen och sedan svalna innan de läggs in i frysen.
Så det är förvälla innan som gäller alltså?
-
Så det är förvälla innan som gäller alltså?
Ja, det tror jag också. Lite knepigt med potatisen men det brukar ju vara potatis i typ Dafgårds färdigrätter... Jag skulle frysa in potatisen separat för säkerhetsskull :)