Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Winnie skrivet 06 sep-07 kl 19:59
-
Som kommentar till repliken om slånbärslikör i "Slånbärsvin"-tråden...
Mitt tips är: Fyll en burk med slånbär och slå på brännvinet så det täcker. Låt det stå någon månad. Sila bort bären och mät spriten. Räkna ca 2-3 dl socker till 1 liter slånsprit. Spar spriten. Häll bären i burken igen och slå sockret på bären. Skaka den då o då så sockret löser sig och drar ur den sista spriten ur bären. Låt stå tills bären skrumpnar. Sila av bären och blanda sprit/sockerlösningen med slånspriten.
På detta sätt dras maximalt med smak/sprit ur bären!!!
-
Som kommentar till repliken om slånbärslikör i "Slånbärsvin"-tråden...
Mitt tips är: Fyll en burk med slånbär och slå på brännvinet så det täcker. Låt det stå någon månad. Sila bort bären och mät spriten. Räkna ca 2-3 dl socker till 1 liter slånsprit. Spar spriten. Häll bären i burken igen och slå sockret på bären. Skaka den då o då så sockret löser sig och drar ur den sista spriten ur bären. Låt stå tills bären skrumpnar. Sila av bären och blanda sprit/sockerlösningen med slånspriten.
På detta sätt dras maximalt med smak/sprit ur bären!!!
Det här är den i särklass godaste likör som jag någonsin har druckit!
Exakt samma recept använder jag sedan 15 år tillbaka.
Lagrat under några år smakar likören ännu mer MUMS!
-
Håller med om att detta är en av de godaste likörerna.. Går den att lagra altså?? Hur länge i så fall?? Ska den stå mörkt och vilken temperatur??
-
Många anser att den bllir bra efter ett års lagring( flera menar till och med att den är odrickbar utan lagring!!)
Förvarar den i min matkällare som håller mellan 10 och 17 grader, mörk för det mesta.
Njöt senast i förrgår ett glas likör som fått stå till sig i två år,,, underbar!
-
Håller inte med om att den är odrickbar utan lagring.. ;) På vilket sätt försluter du flaskorna innan lagring, använder du vinkork??