Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Radar skrivet 05 sep-07 kl 21:52
-
En länk som låg bland mina favoriter.
http://www.lysator.liu.se/~johana/snaps/snaps.html
Massvis med recept på olika kryddningar. Jag har inte hunnit prova något av recepten ännu, men det blir nog.
-
Ovanstående är en mycket trevlig länk med bra recept.
För dem som vill pröva hemkryddad snaps är det enklast är att göra en mindre mängd essens som man sedan använder för att krydda sina snapsar. Då har man större kontroll över resultatet än då man kryddar en hel flaska direkt.
Pröva gärna någon av mina tre favorier bland recepten: Pors, Rölleka och Malört. Addera till någon tesked med flytande honung till snapsen så får ni ett mjukare resultat med en rundare smak.
Att krydda sin egen snaps är både billigt och enkelt. Dessutom är det godare än det man köper på bolaget.
-
fänkål och anis är givet...
-
I år har jag kryddat med blåbär, hallon, körsbär, kvanne och johannesört. Vackraste och godaste snapsen är utan tvekan den med blåbär.
-
Jag brukar krydda med allt möjligt, men p g a att det roligare att krydda än att dricka, brukar snapsarna stå ganska länge, och jag måste säga att det finns ganska många sorter som inte blir bättre av lagring. Nu har vi ett gäng snapsar i källaren, fast Västgöta Regementes är slut nu och jag känner att om vi ska ha något till jul, så ska det vara något med kummin, fänkål osv istället. Så lagringstiden för de gamla snapsarna riskerar att bli ännu längre.
-
Jag brukar krydda med allt möjligt, men p g a att det roligare att krydda än att dricka
Samma här, men jag ger bort mitt kryddade brännvin i julklapp och som presenter så det går åt rätt fort. Sedan gör jag inte så stora satser av varje, totalt i år har jag inhandlat 7-8 flaskor brännvin till snapseriet. Rätt mycket i o f sig med tanke på att varken maken eller jag själv dricker (mer än att smaka av förstås ;)).
-
Samma här. Jag tror att de flesta som pysslar med hemmakryddat brännvin gör det som en hobby. Det är roligare att pyssla med kryddorna än att dricka snapsen.
Apropå gammal gamla snapsar, så skriver Albert Sandklev i "30 sorter kryddat brännvin och tre nya"att han gör essenser som han låter stå i fem år innan han gör snaps på dem. Så länge har jag inte hunnit vänta ännu. Jag ger också hellre bort en flaska än att lagra dem i källarn!
-
pomerans och anis blir gott tillsammans .