Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: tänk_positivt skrivet 04 sep-07 kl 12:49

Titel: Kall kärnmjölkspudding,1933
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 04 sep-07 kl 12:49


6 dl kärnmjölk
6 blad röd gelantin
2kkp socker
1citron

mjölken smaksättes med sockret samt det rivna skalet och saften av citronen.gelatinet tvättas i kallt vatten och löses upp i litet varmt vatten  och röres därefter ner i mjölken.
är mjölken mycket kall blir den gärna flammig,då gelatinet ej riktigt blandar sig med den.Mjölken sättes då ett ögonblick på elden under vispning tills den fått färg.
slå därefter upp den i vattensköljd form och ställes att stelna i 3-5 timmar.
Titel: Re:Kall kärnmjölkspudding,1933
Skrivet av: Travelerhorses skrivet 24 jan-08 kl 10:47

Vart får man tag på kärnmjölk om man inte har egen ko?? ???