Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: tänk_positivt skrivet 04 sep-07 kl 00:23

Titel: apelsinsaft,1933
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 04 sep-07 kl 00:23

skal av 6st apelsiner
1 2/3 liter kokande  vatten
2kg strösocker
40g citronsyra

det vita på skalen skäres bort och skalen skäres i fina strimlor., vilka läggas i porslinskruka.
Det kokande vattnet hälles över och krukan täckes med lock. och får stå i 2dygn.Därefter silas skalen ifrån och sockret och citronsyran tillsättes.Då detta är väl upplöst och saften är klar, tappas den på flaskor.
Titel: Re:apelsinsaft,1933
Skrivet av: Radar skrivet 04 sep-07 kl 21:50
Jag förmodar att det är viktigt att man får med så lite som möjligt av det vita i skalet?
Titel: Re:apelsinsaft,1933
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 04 sep-07 kl 22:36
Jag förmodar att det är viktigt att man får med så lite som möjligt av det vita i skalet?
japp det stämmer bra! :)