Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: tänk_positivt skrivet 03 sep-07 kl 21:09

Titel: Billiga goda skorpor ,1933
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 03 sep-07 kl 21:09


5dl mjölk
1 1/4 kg vetemjöl
2 1/2 kkp socker
1 1/2 kg isterflott
35gram jäst
5gram bikarbonat

mjölk,mjöl,bikarbonat, och jäst blandas.
När det jäst blandas socker och flott.
formas till små avlånga bullar,jäs och grädda.
skäras itu och skäras på snedden.
torkas.
Titel: Re:Billiga goda skorpor ,1933
Skrivet av: Clementine skrivet 04 sep-07 kl 19:49
ska de va torrjäst eller vanlig jäst? mjölken ska väl vara varm antar jag?
flott e billigt, ska testa detta. hoppas att de smakar :)
Titel: Re:Billiga goda skorpor ,1933
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 17 sep-07 kl 20:31
ska de va torrjäst eller vanlig jäst? mjölken ska väl vara varm antar jag?
flott e billigt, ska testa detta. hoppas att de smakar :)
torrjäst och vanlig jäst är samma sak.
Titel: Re:Billiga goda skorpor ,1933
Skrivet av: Clementine skrivet 18 sep-07 kl 18:58
nä, torrjäst e mer konsentrerat o degspadet ska va varmare. torrjästförpackningen innehåller 12 g men motsvarar 50 gram färsk. degspadet ska va 45-50 grader varmt.
de va eftersom det var en udda mängd som jag undrade.
men nu när jag tänker efter lite inser jag ju att de skulle va lite väl mycket att använda torrjäst. så jag svarar på mig själv, färsk ska det va  ;D

men oki, samma sak e de ju, men i olika form....

stör mig dock på att affären hade enormt mycket superbilligt flott i 2 månader, men några dagar innan jag läste detta receptet slutade dom sälja det.  ::) typiskt....
Titel: Re:Billiga goda skorpor ,1933
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 18 sep-07 kl 19:21
nä, torrjäst e mer konsentrerat o degspadet ska va varmare. torrjästförpackningen innehåller 12 g men motsvarar 50 gram färsk. degspadet ska va 45-50 grader varmt.
de va eftersom det var en udda mängd som jag undrade.
men nu när jag tänker efter lite inser jag ju att de skulle va lite väl mycket att använda torrjäst. så jag svarar på mig själv, färsk ska det va  ;D

men oki, samma sak e de ju, men i olika form....

stör mig dock på att affären hade enormt mycket superbilligt flott i 2 månader, men några dagar innan jag läste detta receptet slutade dom sälja det.  ::) typiskt....
jaja,jag kör som vanligt iallfall, det får stå vad det vill på förpackningen..... ;)
Titel: Re:Billiga goda skorpor ,1933
Skrivet av: Marieberg skrivet 18 sep-07 kl 21:19
ska de va torrjäst eller vanlig jäst? mjölken ska väl vara varm antar jag?
flott e billigt, ska testa detta. hoppas att de smakar :)

Tja, så hemskt mycket torrjäst fanns det väl knappast att tillgå under 1933...?