Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: ChristinaR skrivet 01 sep-07 kl 10:42
-
Jag odlar nakenfröig pumpa (Gleisdorfer Ölkurbis) för första gången i år och ett par av pumporna är så stora och fina att jag funderar på att ta in dem. Men vad gör man med dem mer än rostar och äter fröna? Är köttet lika gott som på andra pumpor? Eller är det blivande kompostmaterial?
-
Hejsan! Jag odlade dem förra året ( i år åt sniglarna upp dem :P) Varning för att de inte höll sig inne lika länge som vanliga pumpor! Vi gjorde smörgåspastej av fröna, mixade dem med kryddor, solrosfrön och annat smått och gott, det blev jättegott, lade i frysen i små burkar för den höll sig inte så länge. Skriv gärna vad du hittar på med dina för jag ska göra ett nytt försök nästa år! Köttet hamnade i komposten, det smakade inte så mycket, tyckte vi.
-
Jag insåg att mina nog inte är mogna ännu, de ska tydligen få gulaktiga ränder i det gröna, mina är mera grön-vita. Så jag väntar lite, även om de är stora och fina.
Vi älskar rostade pumpafrön med lite flingsalt på, men vad jag ska göra mer har jag ingen aning om ??? ??? Smörgåspastej låter intressant, har du nåt recept eller gjorde du på frihand?
-
Fruktköttet på Gleisdorfer lär mest duga till grismat, det är hårt och inte inbjudande.
Jag odlade nakenfröpumpa i fjor, och det ifnns en tråd om det härinne någonstans.
Det är rätt trixigt att torka fröna om man inte har torkapparat och med facit i hand tror jag att det bästa hade varit att lösfrysa dem och ta upp så mycket som jag gjorde av med. (Nu möglade en hel del. :( )
Jag bakade in dem i bröd och har också ett recept på pumpakärnor som snacks med salt, spiskummin ochkajennpeppar eller chili.
-
Alla recept mottages tacksamt ;D
-
Puttar upp den här tråden då jag har en hel hög med pumpor. är speciellt intresserad av hur man bäst förvarar fröerna.
Hälsningar från torpet
-
tja, jag odlar lady godiva,
köttet är kanske inte lika spännade som vissa andra pumpor, men jag hottade upp det i en soppa med tomat morot citron och ingefära. skrev ett recept på föregående tråd (vegetariska recept, inspiration, el ngt sånt)
-
Vi ska odla såna pumpor nästa sommar var det tänkt. Vi kommer då bara torka fröerna och spara dem i glasburkar, papperspåsar eller dyl. och sedan äta när vi blir hungriga. Man kan blötlägga dem en stund innan man ska äta dem, och även grodda dem lite om man känner för det. Ser ingen anledning att göra något annat speciellt med dem.