Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: tänk_positivt skrivet 30 aug-07 kl 09:45

Titel: Banancurd
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 30 aug-07 kl 09:45

4stora bananer
125g smör
250g florsocker
det rivna skalet och saften av 1st citron
4st ägg

mosa bananerna.
smält smöret försiktigt i tjockbottnad kastrull
tilsätt socker,bananer,citronskal och citronsaft
låt koka ihop i 10minuter.
vispa äggen med träsked och vispa sedan i 3 msk av
bananblandningen,lite i taget,det brukar klara äggen från att skära sig.tilsätt resten av bananblandningen under omrörning.
sjud försiktigt under ständig omrörning,tills blandningen är tjock nog att täcka skedens baksida.KOKA INTE!
ös upp i heta steriliserade burkar och förslut.
Titel: Re:Banancurd
Skrivet av: aino skrivet 30 aug-07 kl 11:18
Tillbehör till?
Titel: Re:Banancurd
Skrivet av: Frances skrivet 30 aug-07 kl 13:59
Ooh, va GOTT! tänk dig tårtfyllning..  :P *vattnas i munnen*
Titel: Re:Banancurd
Skrivet av: tänk_positivt skrivet 30 aug-07 kl 15:38
Tillbehör till?

Fruktcurd används istället för marmelad på rostat bröd,som kak och tårtfyllning,men även som fyllning i desserter.

Fruktcurd är en krämig blandning av smör ägg och socker som smaksätts med fruktmos eller saft.Kräver dock noggrannhet då det gärna skär sig.
 Curd håller sig en månad på sval mörk plats och 2-3 månader i kylskåp!!