Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: vårlök skrivet 27 aug-07 kl 21:11

Titel: mjölksyra squash?
Skrivet av: vårlök skrivet 27 aug-07 kl 21:11
Någon som provat? Blev det gott? Hur gjorde ni?
Titel: Re:mjölksyra squash?
Skrivet av: vixol skrivet 31 okt-07 kl 21:19
Jag har gjort det, det blev gott. Det var iofs inte bara squash, utan riven squash blandat med andra rivna grönsaker. Gissar att det var ca 50% squash.

Titel: Re:mjölksyra squash?
Skrivet av: pow skrivet 18 dec-07 kl 19:41
jag har gjort det med bara lite lök, men tycker att det blav för surt och ingen kul konsistens. däremot funkar det bra att blanda i en squash med vitkålen.
Titel: SV: mjölksyra squash?
Skrivet av: Pip skrivet 25 maj-12 kl 10:52
Jag plockar upp denna gamla tråd angående mjölksyrning av squash.

Jag hörde från några bekanta som provat att squashen blev slemmig och liksom upplöst i vätskan, men att detta inte hände med de andra grönsakerna. Är det något ni känner igen? Är det någon som mjölksyrar squash med bra resultat, eller bara halvdant?
Titel: SV: mjölksyra squash?
Skrivet av: fröken rufsatufsa skrivet 25 maj-12 kl 11:01
Jag mjölksyrade squash som gurka tidigare. Det blev rätt gott, men slemmigt.. Funkar nog bra om man tar hela små..
Titel: SV: mjölksyra squash?
Skrivet av: kurt skrivet 25 maj-12 kl 12:18
Då kanske vintersquash=pumpa vore bättre, mera struktur från början?

Drunk Squirrel (http://www.youtube.com/watch?v=4ikH9ZRcF2Q#)