Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Mamma-Anna skrivet 24 aug-07 kl 11:10
-
Hänger ni köttet efter slakt? Hur länge i så fall? Förr gjorde man ju inte det, väl, bara slaktade hönan och plockade och så var det kvällsmaten?
Känner mig lite förvirrad just nu!
-
Har för mig att jag läst i jägarexamensboken att man inte behöver hänga tamhöns, men man kan om man vill.... Beror nog på hur gamla fåglarna är också. Ska kolla igen när jag kommer hem.
-
Jag låter mina ligga i kylen i tre dagar. Vet inte om det är rätt.
-
Så här ligger det till....
När man slaktar djur i detta fall då höns, så bör man iaf låta det hänga i ett dygn och detta gör man för att få bort likstelheten. Under detta första dygn får temperaturen ej understiga + 10 grader de första 10 timmarna. Sen om man vill och har möjlighet så låter man det hänga i några dagar och då ska det vara kallare än + 10 grader, ca +2 till +5 grader är ok.
Jag hänger alltid mina höns/tuppar minst ett dygn för att få bort likstelheten. Men har jag möjlighet att låta det hänga längre så gör jag ju det.... Det blir alltid ett bättre resultat då.
-
Detta att hänga hönor/tuppar hade jag ingen aning om! Tack till dig som tog upp denna frågan och till er som svarat!
-
Hönor brukar jag inte hänga men däremot tuppar låter jag hänga 3 dagar.
Sällan jag slaktar så. Mest tar jag bara bröstfileérna och fryser in.