Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: fastfrusen skrivet 18 aug-07 kl 13:32
-
Har efter många om och men fått tag på kikärtor här uppe (bor på svalbard) och kokade och konserverade dom såm vanligt (fylla vanliga glasburkar med nykokta ärtor och varmt spad ställa upp och ner och låta svalna)
I morse när jag kom ut i köket upptäckte jag att jag hade kikärtsspad i halva skafferiet, och i det bubblade ur kanterna på burkarna..
Nån som har nåt tips på vad jag gjorde för fel????
Tror ni att jag fortfarande kan äta kikärtorna? Ställde burkarna i kylskåpet nu.. Hur länge tror ni dom holler sig? Jag far på båttur i en vecka i morgon... Så jag kan inte äta upp dom innnan.. och torkade kikärtor finns inte att köpa här. så jag vill värkligen inte att dom blir förstörda...
-
Det låter som en väldigt primitiv konserveringsmetod du använder.
Nog rena turen att du inte blivit botulinförgiftad redan.
Har ärterna börjat jäsa så är väl bäst-före-datumet redan passerat.
-
Varför förvarar du inte kikärterna torra och kokar dem vartefter du äter??
-
Varför förvarar du inte kikärterna torra och kokar dem vartefter du äter??
Som man säger: det är från barn och dårar man får höra sanningen. ;D