Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: elvispen skrivet 12 aug-07 kl 22:30
-
Oj oj oj! Min mest lättplockade pärongren har brutits av tyngden. :'(Men päronen är nästan mogna, lite hårda ännu. Jag vill ha något bra recept på vad som helst för jag lär få tonvis i år! Gärna utan socker...
-
Samma här!
Vad gör man med dem egentligen - när man har ätit så många som man kan få ner på en dag???
-
Medan ni väntar på bra tillagningsrecept, håll till godo med detta gamla förebyggande recept:
stötta de mest tyngda grenarna med långa stänger.
Det är praktiskt om det är en klyka i ena änden.
Av stången alltså.
Med fördel den övre änden.
-
Öhh, det hjälper knapast när grenen redan är av :'(
-
Jag har läst, ej testat, att man kan rädda frukten iaf genom att lägga ett "första förband" runt grenen och stötta den mha en klyka. Hos någon så hade det till och med räddat grenen trots att den var bruten! Annars är ett bra tips att kartgallra innan fruktrika grenar hinner brytas. :)
-
vad är det för päron, själv ahr jag gråpäronträd med otroligt mkt frukt såkulle vilja veta vad mankan göära med dom, sen får jag stora jätegoa päron vet inte vad det rä fort, men jag längtar oxå efter tips på vad man kan göra med dom......
-
http://www.google.se/search?hl=sv&q=p%C3%A4ron+recept&meta= (http://www.google.se/search?hl=sv&q=p%C3%A4ron+recept&meta=)