Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: SarLa skrivet 30 jul-07 kl 16:05
-
hejsan
min svartvinbärs gele blev god saft
och hallonsylten blev liite för rinnig
(mina svarta vinbär var antagligen för mogna o hallonen .. likaså
vet inte riktigt hur jag skulle gjort sylten mer fast . ..)
men nu står jag o funderar på vad jag skall göra
med mina krusbär
gele ? marmelad .. jag lutar åt marmelad men funderar
finnes det något annat man kan göra ?
någon med bra gott tips ?
-
Chutney?
-
hm det har jag aldrig gjort
det vore kanske något helt klart
någon som har ett bra recept ?
-
hejsan
min svartvinbärs gele blev god saft
och hallonsylten blev liite för rinnig
(mina svarta vinbär var antagligen för mogna o hallonen .. likaså
vet inte riktigt hur jag skulle gjort sylten mer fast . ..)
samma här...tills jag kom på att jag kanske borde kyla ner gelen och sylten lite...efter en timme i kylen så tog jag fram det och sen har det varit fast :D
-
Ja, sylt når inte sin slutliga konsistens förrän efter ett par dagar. Hallonsylt blir lätt rinnig, för hallon har så lite pektin. Antingen kan du blanda hallon med något som har mera pektin, tillsätta pektin eller använda syltsocker för att få fastare sylt.
-
hm.. kommer inte riktigt ihåg min häxblandning ..
melatin o citroncyra ?? :P :o
men nu är den snart slut ..
har fått lite björnbär av svärfar .. funderar på sylt
har köpt syltsocker och skall denna gång gå helt
efter reccept .. totalt värdelös på det *s*
men jag har ett mål . .
-
köp Certo...och använd recepten på den flaskan..
Jag gjorde gele, sylt och saft för första gången i mitt liv förra året. Allt blev helt rätt konsistens och smakade ljuvligt!
Hoppas allt blev bra! Jag har lagt in ett par recept på björnbärsylt och björnbärssaft med vaniljsmak i andra trådar om du är intresserad.
/A