Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Edgar skrivet 22 jul-07 kl 17:17
-
Hej!
Hittade följande länk om enkla metoder för köttkonservering.
http://www.birdflumanual.com/resources/Food_Preservation/files/methMeatPreserveManUN90.pdf
Förmodligen bäst anpassad för varmare klimat än här. Men vi är ju på väg mot varmare klimat sägs det.
Man kanske kan hitta nåt som passar!
Edgar
-
Har inte läst tråden då min uppkoppling är så förbannat långsam.
Men den enklaste metoden borde väl bli saltning och/eller torkning.
Inte den snabbaste direkt men väl utprövad och bevisligen väl fungerande.
Och den kräver väldigt lite arbetsinsatts även om det tar tid.
En hel skinka behöver minst 4 månader att bli klar.
En laxsida eller en hjortfile kan man dock grava eller rimma på ett par dagar och få att hålla flera veckor.
/Fred
-
lärde mig älska "biltong" i afrika kött skäres i långa strimlor saltas ev kryddas över natt och torkas snabbt och mkt gott enda problemet var mjölksyra i tuggmusklerna
-
Jag skulle vilja passa på att fråga: Jag saltar själv fläsklägg, sidfläsk å sånt. Jag gör en saltlake med 1½ liter vatten och 2 dl salt per kilo kött. Men blir det tillräckligt för att få en riktig konserverande effekt, eller är det mest en smaksättning?