Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Nettus skrivet 21 jul-07 kl 12:17
-
Funkar aluminium till all slags mathantering, från saltning till saftkokning?
-
Man brukar rekomendera att undvika aluminium till sura saker, t.ex. frukt och bär. Fruktsyrorna löser ut metall.
Rostfritt stål är det som gäller. Alt. (oskadad) emalj.
Man bör inte heller använda förzinkade/galvade redskap eller bunkar/hinkar i kontakt med frukt och bär.
-
Man brukar rekomendera att undvika aluminium till sura saker, t.ex. frukt och bär. Fruktsyrorna löser ut metall.
Hade för mig det. Men saltlake ska väl inte vara några problem?
-
Det känns lite otrevligt med saltlösning i sammanhang med metall, men du kanske har rätt. Aluminiumcyklar rostar ju inte i saltat snömodd, eller?
-
Mig veterligen är det inte bra med aluminiumgrytor i matlagningen över huvud taget, om man har problem med metallallergier eller drabbats av kvicksilverförgiftning till följd av amalganplomber i munnen. :-\
-
om man har salt i aluminiumkärl utfälls en del aluminium. Man ska se till att koka upp vattnet (eller vad man nu har i) innan saltning för att minska risken.