Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: admin skrivet 14 sep-03 kl 03:22

Titel: Varför blir plommonen sura?
Skrivet av: admin skrivet 14 sep-03 kl 03:22
Petter Bergström
 On 11 Okt, 2000 - 20:36
--------------------------------------------------------------------------------
I går skulle vi koka in plommon på burk. Vi skållade dem
någon minut först för att lättare få av skalet och genast
blev plommonen sura. Hur kommer det sig? &Auml&Ecircven om
man struntar i skållningen så hettas de ju ändå upp under
konserveringen. Vi vill inte gärna söta dem utan kokar bara
in dem som de är i den saft som blir när man packar
plommonen i burkar. De är främst avsedda att ha till vår son
och vi tycker det är bra om han inte äter socker när han är
så liten. Vet någon hur man ska göra istället, för att
plommonen inte ska bli sura?
 
Titel: Re:Varför blir plommonen sura?
Skrivet av: Bonden skrivet 23 okt-03 kl 13:39
Ni ska låta dom stå i nån timma...sen kan ni koka dom ;)