Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: john skrivet 29 sep-04 kl 10:45
-
Ut i skogen med er nu gott folk!
Här i Mälardalen/Bergslagen är skogen fylld av det gulbruna guldet; trattkantarell.
Vi var ut i söndags och skördade ca tre liter på en timme. Dessa godingar har vi sedan dess avnjutit på varma smörgåsar med ett glas vin eller en kopp te till.
Tillagas enklast genom att smörstekas med lite hackad charlottenlök, en skvätt matlagningsgrädde och ett par nypor salt.
Lägg ett tjockt lager av detta på en bit bröd, lägg på en skiva tomat + lite paprikapulver, ett lager ost, in i ugnen tills osten börjar få färg.
Mums! :D
-
Skryt lagom, för att reta en ung man!
Här nere finns det bara - noll trattisar!
Fast åandra sidan, skogen kryllat av kantareller och svart trumpetsvamp!
Yummie yummie!
;D
-
:)
Vi tog 25 liter på 4 timmar, svamp överallt.
Bara för att skryta lite :)
någon som har bra recept?
-
någon som har bra recept?
Rotsakspytt med trattkantareller! Det är så gott!
Tärna potatis, palsternacka, morot och rotselleri.
Hacka gul lök.
Stek som vanlig pytt.
När rotsakerna börjar få färg, lägg i trattkantareller och låt puttra tills allt är klart.
Salta och peppra.
Slå ev. över en skvätt grädde mot slutet och låt koka in.
-
Men kära nån vad jag längtar till hösten nu....
-
Man kan med fördel torka trattisar och sedan ha dem i soppor och såser m.m. som krydda typ, rekomenderas :)
-
Ja torka är toppen. Har en burk kvar av svampen sen förra året. Ska vara månaden ut åtminstonde.
-
JA du, iskåne har inte trattisarna tittat fram än! Men det är nog bara fråga om en vecka till eller så, men gula "vanliga" kantareller är det rätt gott om just nu.
Av "Trattisarna" som jag torkar brukar jag sedan göra stuvningar eller soppa och då improviserar jag ganska så soppan blir inte lika dan varje gång...
"Man tager vad man haver" är ju ganska bekant!