Alternativ.nu
Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: Sally skrivet 02 jul-07 kl 22:42
-
Min röda vinbärsbuskar bär massor av bär i år. Saft och gele brukar det bli, men finns det nåt annat spännande man kan ha dem till? Ge mig inspiration, snälla!
Sally
-
Likör?
E
-
vinbärssylt på röda eller svarta är mums ;D
-
Jeg fryser röda vinbär ned i portioner på 250 gram. Ved optøning i køleskabet blandes de med 50-100 gram sukker. Sukkeret trækker vand ud af bären til en rå syltetøj. Det tager 24 timer. Før servering røres atter. I Danmark hedder det ryste-ribs (ribs = röda vinbär). Rysteribs benyttes som lingonsylt til mad.
I bärtiden er det ikke nødvendigt at fryse bären ned først.
Jyden
-
VIN!
Lätt och jättegott! Sen är det lite kul att kunna få bli lite lullig på egen dryck, laglig är den också...
Anna
-
Tack alla- nu kan jag bli både smålullig och mätt ;D!
Sally
-
vinbärssylt på röda eller svarta är mums ;D
Vi brukar göra vinbärssylt på Röda OCH svarta... det är Jättegott med den blandningen :D
-
Jag gör alltid gele och saft, precis som du.
Men sedan gör jag väldigt många smulpajer också. Väldigt gott och syrligt. Hitta rätt nivå på sockret - så det passar er.
Gör gärna pajen lite knaprig med havregryn i och ta fram i kallaste vintern, väldigt gott!
Om du har mycket hallon är det gott att blanda i, då behövs mindre socker med...
/A
-
Färska röda vinbär med vaniljsås. Mums!
-
Baka en Tuppakaka.
75 g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1½ dl röda vinbär
flagad eller hackad mandel
Sätt ugnen på 200. Smörj och mjöla en rund kakform, ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Smält margarinet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt sockret och äggen. Rör hastigt ihop till en slät smet. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten slät. Bre ut smeten jämnt i bakformen, strö över vinbären och sist mandeln. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 – 25 min.