Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Annicae skrivet 29 jun-07 kl 09:17

Titel: Rabarbercombucha
Skrivet av: Annicae skrivet 29 jun-07 kl 09:17
Jag har testat att blanda rabarbersaft i min combucha. Först tog jag 2 dl socker och 2 dl vatten ,smälte sockret och la i rabarberbitarna. En vecka i kylen ,avsilning. Det blev 1 l,blandade rabarbersaften 1l  och organiskt grönt the 1 l.Jag trodde att kanske rabarbern var för sur  men det jäser lika bra som det gröna theet.

Nu har jag lagt jordgubbar i sockervatten och det saftar av sig som bara den.Om en vecka ska jag testa att göra jorgubbscombucha.

Blir nrktarinerna saftiga ska jag testa att blanda jordgubb och nektarinsaft .

Jag har bjudit mina grannar på kombucha och dom trodde att det var mosserande vin. Lagrar alltid combuchan 6-7 veckor.
Titel: Re:Rabarbercombucha
Skrivet av: anette i bugared skrivet 29 jun-07 kl 09:45
Har du i nån jäst/närsalt, eller jäser det av sig själv?

Och gör du teet extra starkt eller som vanligt drickte?

(Har ingen aning om vad combucha är, men orkar just nu inte googla  :-[, och det låter gott)
Titel: Re:Rabarbercombucha
Skrivet av: Annicae skrivet 29 jun-07 kl 09:48
Det är en svamp. Ingen jäst eller salt.
Titel: Re:Rabarbercombucha
Skrivet av: Eulalia skrivet 02 jul-07 kl 15:34
....8<.....
Jag har bjudit mina grannar på kombucha och dom trodde att det var mosserande vin. Lagrar alltid combuchan 6-7 veckor.

Coolt! Måste jag också testa!
När du säger lagrar, menar du efter avsilning? Hur länge pågår fermenteringen då?
Titel: Re:Rabarbercombucha
Skrivet av: Annicae skrivet 02 jul-07 kl 17:09
Fermenteringen får hålla på i 14 dagar.Allt the lika länge, grönt och frukt.Rabarbercombuchan har bildat ny svamp och jäser mycket bra.
Efter avsilning lagras det på flaskor med skruvkork.Öppnar flaskorna ibland för att inte explodera, efterjäsningen fortsätter ju.5 -6 veckor ger ett riktigt bubbel.
Imorgon sätts jordgubbscombuchan.
Titel: Re:Rabarbercombucha
Skrivet av: Annicae skrivet 03 jul-07 kl 10:40
Jag får mycket vindruvor i år.Istället för att göra vin på allt ska jag testa att göra combucha.Ska minska med grönt the och ta vitt istället tillsammans med vindruvesaft.Det blir riktigt spännande eftersom druvorna jäser naturligt och tillsammans med combuchasvampen blir det en jäsning som heter duga. Fermenteringen tror jag blir längre,bildar det ny svamp har jag lyckats.
Rabarbercombuchan är hallonfärgad till färgen.