Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Miriam skrivet 23 jun-07 kl 12:10
-
Har överskott på majrovor och absolut ingen fantasi. Finns det någon vänlig själ som kan hjälpa mig med recept eller kanske tips hur jag kan tillvarata dessa fina knölar?
Går de kanske att frysa in ???
-
man kan lättsteka dem i tunna skivor och ha dem till maten, eller riva dem i salladen, eller varför inte göra en gratäng med majrova och potatis, helt okej det med
-
Åh, jamen visst-gratäng! Tack för tipsen Kimma :)
-
Åh, jamen visst-gratäng! Tack för tipsen Kimma :)
Var så lite så...jag älskar majrova :-[
-
Som råkost, förstås. Gott att woka! Särskilt ihop med andra grönsaker.
Mina börjar precis bli plockfärdiga :)
-
Som råkost, förstås. Gott att woka! Särskilt ihop med andra grönsaker.
Mina börjar precis bli plockfärdiga :)
Absolut, suverän att woka!
-
Läste idag i ICA-förlagets grönrutiga kokbok "Grönsaksgott" från 1951.
Kan inte motstå att citera ett recept på vers som finns i den:
Stuvad majrova, gulköttig rund
Man tager vad man haver
vi av vår "gamla Kajsa" lär
6 rovor små vi skalar väl
i fina strimlor skär.
De får koka mjuka
i vatten saltat lätt
och hälles upp att rinna av
på gammalt vanligt sätt.
Så fräser vi 2 skedar mjöl
1 hackad lök, 2 skedar smör
litet salt och socker, späder på med
grädde,
lägger "rovan" i, blir på 2 minuter
mör.
Hälles upp på fat, strö persilja över
runt kanten äggklyftor på blad av rå
sallat.
Gott till allt slag kött, gott till smörgås-
mat.
-
Middagen med majrova blev väldigt lyckad :)
Tänkte göra gratäng men upptäckte att jag behövde ugnen till kycklingen. Tursamt nog vädrade min fantasi morgonluft efter alla era toppen tips och jag fick till en jättegod pytt med majrova, morot, lök, och sockerärt. Allt fräst med vitlök, timjan, citronjuice och olivolja. Egna jordgubbar till efterrätt.
Ah, det blev så gott. Sitter fortfarande och jäser :-[
En inspirerande rotfrukt. Tänker absolut prova wok och "rim"-stuvningen. Kanske mos...
-
Vad gott det låter ;D