Alternativ.nu

Djur => Grisar => Ämnet startat av: Torsabjörke skrivet 20 jun-07 kl 21:19

Titel: griskött
Skrivet av: Torsabjörke skrivet 20 jun-07 kl 21:19
En lite fråga från en som är lite grön. Brukar ni vetrinärbesiktiga ert kött innan ni äter det. Pratar man med folk i allmänhet så måste man testa för trikiner etc. Vi har hittills inte gjort det eftersom vi tillagar köttet väl. Hur gör ni andra? ???
Titel: Re:griskött
Skrivet av: linderödssvin skrivet 21 jun-07 kl 10:31
Hej.
Jag har aldrig vet. besiktigat kött som jag själv ska äta upp.
Fick frågan om trikiner av en genbank som har linderödssvin så jag ringde till uppsala och pratade med en mycket trevlig herre som sa att det tydligen inte fanns ett enda positivt svar sen 70 talet på tamgris och endast 1/1000 positivt test på vildsvin. Han sa att chansen är otroligt liten att få trikiner i köttet.
M.v.h Camilla
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Tord skrivet 12 jul-07 kl 12:26
Tror att man är skyldig att besiktiga om du säljer köttet.
Så är det med viltkött.

TK
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Fridolf2 skrivet 12 jul-07 kl 16:58
Skyldig och skyldig....det hör väl till självbevarelsedriften..säljer du obesiktigat kött och nån blir rejält sjuk så ligger du ju rätt risigt till.Vi säljer bara kött som är slaktat och besiktigat på slakteri,då kan man sova gott.
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Moumolia skrivet 13 jul-07 kl 10:39
trikiner i tam och vildsvin har hottats upp något rejät på sistone, känner några bönder som sköt ett antal vildsvin och bara slängde dom ut i skogen just för trikin rädslan. >:( >:(

lagar man maten ordentligt förintas alla bakterier ju

köper själv en 80kgs gris av en bonde varje år och skulle aldrig nånsin ens fråga om grisen är vet besiktad
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Vattendoktorn fd skrivet 13 jul-07 kl 12:06
Trikin är en c:a 4 mm lång rundmask.

Leif
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Moumolia skrivet 13 jul-07 kl 13:10
Trikin är en c:a 4 mm lång rundmask.

Leif

desto mer protein då
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Vattendoktorn fd skrivet 13 jul-07 kl 13:15
desto mer protein då

Ja om dom är döda vid förtäring, annars får man själv maskar som kryper i de egna vävnaderna.

Det är därför Judar och Araber inte äter griskött. En gammal regel från den tid man inte kunde förvara, eller tillaga köttet på säkert sätt.

Leif
Titel: Re:griskött
Skrivet av: Fridolf2 skrivet 13 jul-07 kl 14:05

lagar man maten ordentligt förintas alla bakterier ju

köper själv en 80kgs gris av en bonde varje år och skulle aldrig nånsin ens fråga om grisen är vet besiktad
Nej, det är väl mycket möjligt att du kan laga till kött ordentligt..men hur ska jag veta det när jag säljer? Allt för många kan ju tyvärr inte så mycket om hur mat ska lagas till. Säg att den t.ex skulle råka ha salmonella,och du provsmakar köttfärsen rå.. Skulle du inte heller då fråga om den var besiktigad?