Alternativ.nu
Djur => Grisar => Ämnet startat av: louise skrivet 19 jun-07 kl 18:14
-
Planerar att ha en sugga och en galt som får göra barn när de vill:) Med 1,5 kullar/år blir det kanske 15 kultingar att sälja per år.
Vad säljer ni mest av, liv eller slakt?
Priser på köttet?
Hur marknadsför ni?
Vem köper?
Köper de hela/halva grisar eller vill folk ha de bästa bitarna av köttet?
-
Nu är jag ingen grisägare direkt. Men jag känner många som har, även inom släkten. Och enligt vad jag har lärt mig så räcker det med att folk vet att du har grisar och sprider du sen rykte när slakten närmar sig så brukar köpare höra av sig.
Av dom jag känner så är det ofta dom far till slaktarn utan att ha en gris såld. Men innan dom är framme så är alla såld.
Fast det kanske bara gäller mina hemtrakter
-
va var det för ras på din grisar?
Vi har linderödsgrisar o är smågrisarna födda på våren så de går att leverera till midsommar så blir vi alltid av med alla... som vi vill sälja... men det är här uppe...
Om de föds på hösten så brukar jag skalta galtarna då de är ca 5-6 månader o spara gyltorna o sälja dem på våren....då efter frågan ökar...
vi är med i genbanken så alla papper finns..
det är vad folk ofta frågar efter...
-
Jo, det skulle vara linderöd. Glömde skriva, så självklart på den här sidan:)
Så folk vill alltså ha kött på sommaren? Eller är det genbank de efterfrågar också?
Svara gärna på mina andra frågor också, skulle underlätta min planering!
-
Vi blir av med alla kultingar. Vi tar emot beställningar till vår och höst. Vi har 12 suggplatser nu med 5 lantsvin och resten linderöd. Vi är genbank för linderöd också med egen galt. Av linderöd säljer vi många till liv samt sparar några galtar till liv. Vi får förfrågningar då och då om galt till avel.
Vi köper också in kultingar och ni är välkomna ringa och fråga om vi vill köpa. 0644-500 20.
-
Hej!
Vi har haft grisar ett tag och sist lämnade vi dem för slakt till ett viltslakteri utanför Hässleholm. De slaktade, testade, styckade, malde färs och paketerade så att det blev jättefint och mycket uppskattat av våra kunder. Vi har sålt lådvis (en halv gris i varje låda = runt 20-25 kg). Vi har bara sålt till vänner och bekanta eftersom vi inte har någon gårdsbutik (med allt vad det medför) och eftersom vi inte har något kylrum eller liknande har vi inte kunnat hålla lager mer än till vårt eget husbehov.
Vi har inte lyckats få någon vidare bra ekonomi i det hela eftersom linderödarna växer så långsamt jämfört med moderna grisar. Däremot har de varit väldigt bra grisar eftersom de aldrig varit sjuka. Vi har inte kastrerat, klippt tänder eller gett några tillskott.
I fortsättningen ska vi enbart ha grisar för eget husbehov.
Lycka till med dina!