Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Valma skrivet 16 jun-07 kl 23:10
-
Min mor har odlat en del Yin&Yang-bönor för deras skönhets skull. Har letat på nätet och funnit att de är ätbara men skulle vilja veta deras lämpligaste användningsområde?
//Valma
-
Så intressant! Jag äter verkligen mycket baljfrukter och odlar själv i mindre skala, men av en YingYang-böna har jag _aldrig_ hört talas om.
Heter den verkligen så? Hur ser den ut (svartvitt misstänker jag?) - kan inte hitta så mycket på nätet. Har de ett latinskt namn också som Du vet?
Martin
-
http://www.alternativ.nu/yabbv2/index.php?board=63;action=display;threadid=18834;start=msg135158#msg135158
Här kan du se hur bönan ser ut.
-
Tack! De är ju superläckra!
-
Som sagt Valma ... istf. att äta upp dessa dyrgripar ... sälj dem till "pärlpris" till tjejerna som vill göra halsband ! ::)
Fast, jag känner ju din kokkonst efter några år på alt's matsidor ... vore kanske synd att bara ha dem till pynt.
-
Jag betalar bra för dem! ;)
De verkar slut överallt på nätet alternativt att man inte får svar om man mailar och vill köpa..
-
Som sagt Valma ... istf. att äta upp dessa dyrgripar ... sälj dem till "pärlpris" till tjejerna som vill göra halsband ! ::)
Fast, jag känner ju din kokkonst efter några år på alt's matsidor ... vore kanske synd att bara ha dem till pynt.
Jag tolkar ditt svar som att de ändå kanske gör sig bäst som halsförgyllare... Nåväl, de är ju faktiskt vackra att se på.
/Valma
-
Jag betalar bra för dem! ;)
De verkar slut överallt på nätet alternativt att man inte får svar om man mailar och vill köpa..
Skall se vad hon åstadkommer med sina plantor så återkommer jag till dig! :)
/Valma