Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: ärt skrivet 10 okt-25 kl 10:11
-
Fick i går ett slacktat lamm 17 kg. Styckat i bak och framben, slag och kotletter.
När delarna var paketerade ligger de i frysen.
De delar som styckaren skar bort (revben, bäcken.....) kokabe jag med gul lök,vitlök, salvia, rosmarin, lagerblad och pepper. Kokades tills löken var borta.
Fick svalna och jag silade av vätskan som i små byttor förvaras i frysen och nyttjas som buljong.
Har nu tagit bort alla ben, större fettbitar och brosk. Köttet är skuret i bitar och det blev mer än en liter.
Vad kan jag göra med detta kokta kött?
Tacksam för förslg.
-
Det borde väl gå utmärkt att använda till "blöta" (eller dopp i grytan, som det heter söderöver) ? Eller till köttsoppa, gryta etc.
-
Det borde väl gå utmärkt att använda till "blöta" (eller dopp i grytan, som det heter söderöver) ? Eller till köttsoppa, gryta etc.
Rätten "får i kål" käns inte fel. Kål ute, får lamm inne.