Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: lauralisa skrivet 24 jul-24 kl 07:15
-
Kom hem efter en månads resa igår. Frilandsgurkorna var såklart stora, gulaktiga och ”övermogna”. Inte gröna och krispiga. Så går det när ingen plockar…
Smakade en; skalet är rätt segt och hårt och smaken lite sur. Nu har jag massor av dessa.
Kan de räddas av inläggning, eller är det bara att kasta allt i komposten? Vad tror ni?
-
Kom hem efter en månads resa igår. Frilandsgurkorna var såklart stora, gulaktiga och ”övermogna”. Inte gröna och krispiga. Så går det när ingen plockar…
Smakade en; skalet är rätt segt och hårt och smaken lite sur. Nu har jag massor av dessa.
Kan de räddas av inläggning, eller är det bara att kasta allt i komposten? Vad tror ni?
Jag skulle inte ta risken.
-
jag skulle prova en liten sats och se hur det blir.
-
Det är verkligen synd om dina gurkor, men om de är övermogna, släng dem i komposten, de är inte lämpliga för inläggning.
Tro mig, vi har testat det själva.
-
Tack, testade att göra pressgurka på ett par stycken. Som sagt ovan, det blev inte bra. Segt. Slängde allt.
-
Tack, testade att göra pressgurka på ett par stycken. Som sagt ovan, det blev inte bra. Segt. Slängde allt.
Ibland måste man helt enkelt bevisa för sig att det inte går.