Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Be skrivet 11 jul-24 kl 09:06
-
Tänkte bara tipsa om att kombucha på kaffesump (fryser in resterna från när jag lagat/bryggt kaffe tills jag har tillräckligt för en omgång) är riktigt gott, och så får man de sista dyrbara smakerna klämt ur sumpen! Har smaksatt med apelsinskal (går bra att torka i smala remsor) men ska också testa t.ex. kardemumma.
-
Tänkte bara tipsa om att kombucha på kaffesump (fryser in resterna från när jag lagat/bryggt kaffe tills jag har tillräckligt för en omgång) är riktigt gott, och så får man de sista dyrbara smakerna klämt ur sumpen! Har smaksatt med apelsinskal (går bra att torka i smala remsor) men ska också testa t.ex. kardemumma.
Ursäkta mig men det du beskriver är på intet sätt kombucha utan något helt annat.
Men det behöver inte vara dåligt eller otäckt för det.
-
Tja, det är en kombuchascoby som får gå på kafferester. Somliga kallar det koffucha men det känns lite fånigt ;)
-
Tja, det är en kombuchascoby som får gå på kafferester. Somliga kallar det koffucha men det känns lite fånigt ;)
Varför brygger man med döda rester?
-
Är avkok rester?! ??? Men i så fall är väl också te döda rester. Oavsett känns inte det här som jätteviktiga frågor för mig, tänkte bara tipsa om en väldigt god dryck.
-
Är avkok rester?! ??? Men i så fall är väl också te döda rester. Oavsett känns inte det här som jätteviktiga frågor för mig, tänkte bara tipsa om en väldigt god dryck.
Scoobyn är bara döda rester.
Har ingen som helst praktisk betydelse för eventuell bryggning/syrning.