Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Luffsen skrivet 31 dec-23 kl 17:31
-
Vad har då blivit fel?
Dom är inte brända, så jag tror inte dom är övergräddade.
Kan degen ha blivit felbehandlad på nåt vis?
Följt receptet noga, men dom kräver nästan blötläggning för att kunna ätas.
Nån som vet nåt som är bra att veta till nästa försök?
-
Om du har mätt och inte vägt mjölet kan du ha råkat packa det (tex grävt med decilitermått).
-
Har du gjort degen själv? Jag har ett recept där man kokar upp grädde, sirap, smör mm och om det kokar lite för länge blir pepparkakorna knäckhårda.
-
Hmm... Joo... Nog gräver man väl upp mjölet ur påsen... får byta batterier i vågen till nästa gång... För mycket mjöl...
Skriver det i marginalen på receptet: Väg upp mjölet...
-
Eller häll i ett större mått från påsen. Men våg är ganska praktiskt :-) för smör och mjöl.
Jag har med mestadels framgång blandat misslyckade kakor i nästa deg, det kanske kan vara en idé. Men jag har inte kommit på den bästa metoden att mala ner hårda kakor, det blir bitar kvar så jag står och sållar och åbäkar mig.
-
En gammal handvevad kaffekvarn av modell valskvarn (horisontella axlar och två räfflade valsar) borde väl fungera bra att mala ner misslyckade kakor i?
-
Inget är fel, du har gjort hönsmat bara. Mal och ge hönsa!
-
Stoppa kvarnen! Doppa kakorna i kaffe, men bara något ögonblick! Raskt över till munnen!
G S