Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Taxitrollet skrivet 13 dec-23 kl 18:49
-
Blir det samma sak om jag fermenterar 1 kg russin istället för att äta dem som de är? Mindre gaser i magen tänker jag, men blir sockret till alkohol?
-
Blir det samma sak om jag fermenterar 1 kg russin istället för att äta dem som de är? Mindre gaser i magen tänker jag, men blir sockret till alkohol?
Fermenterat du så blir sockret kolsyra.
För att det ska bli alkohol måste det tillsättas jäst.
-
Fermenterat du så blir sockret kolsyra.
För att det ska bli alkohol måste det tillsättas jäst.
Är inte fermentering och jäsning samma sak?
Men i så fall behöver jag inte oroa mig för varken sockret eller att bli full om jag äter fermenterade russin. Jag tänkte dock fermentera dem i vattenkefir som innehåller jäst.
-
Nej..
Det är helt olika processer beroende på vilka förutsättningar som finns.
Dock kan det mesta som man fermenterat få för sig att spontanjäsa och bli alkoholhaltigt om det finns vildjäst inblandat.
-
Det går ju också bra att bara blötlägga russin.
-
Det går ju också bra att bara blötlägga russin.
Jag har provat det men resultatet blev inte bra. Ingen kolsyra alls.
-
Blötlagd mat brukar vara mer lättsmält och ge mindre gaser.
-
Jag har provat det men resultatet blev inte bra. Ingen kolsyra alls.
Då dom ofta är värmebehandlade så är chansen stor att det inte finns mjölksyrebakterier kvar utan man får tillsätta dessa.
Tex genom ha i vinbärsblad, eko äpplen eller eko kål.
-
Har man magproblem som tex IBS är inte stora mängder fermenterad mat det bästa.
Vid enkel blötläggning startar nedbrytningsprocesser som gör maten mer lättsmält (och detta syns ju inte i form av bubblor).
-
Då dom ofta är värmebehandlade så är chansen stor att det inte finns mjölksyrebakterier kvar utan man får tillsätta dessa.
Tex genom ha i vinbärsblad, eko äpplen eller eko kål.
Okej, ska prova det.