Alternativ.nu
Djur => Höns => Höns: Utfodring => Ämnet startat av: snorpan skrivet 03 okt-23 kl 17:02
-
Halloj
Hur gör ni som ger fodermajs till era höns, får dom den hel eller krossar ni majsen?
-
Här kokar frun majskornen... Hönsen gillar det, men jag är svagt missnöjd.
-
Dom får dom som dom är.
Men mer som lyxigt inslag i kosten.
När dom är torra så innebär det att hönsen mår bättre och får jobba mer för att smälta dom.
Kokt eller krossad blir sockret för snabbt och damerna riskerar fettma.
-
i USA är majs det billigaste fodret. Där varnas för att ge för mycket majs, typ nästan bara majs. Då är det hela, mogna majskorn det handlar om, inte omogna som sockermajs som vi äter. Majs har för lite protein och annat.
-
i USA är majs det billigaste fodret. Där varnas för att ge för mycket majs, typ nästan bara majs. Då är det hela, mogna majskorn det handlar om, inte omogna som sockermajs som vi äter. Majs har för lite protein och annat.
Majs är rikt på socker.
Därför är dom så poppis hos folk och fä.
-
Det är väl främst omogen majs, särskilt sockermajs, som innehåller mycket socker.
mogen majs, som är den som t.ex. mals till majsmjöl, innehåller inte särskilt mycket socker men däremot stärkelse. Är inte fodermajs mogna, torra majskorn?
-
Det är väl främst omogen majs, särskilt sockermajs, som innehåller mycket socker.
mogen majs, som är den som t.ex. mals till majsmjöl, innehåller inte särskilt mycket socker men däremot stärkelse. Är inte fodermajs mogna, torra majskorn?
Majs innehåller ca 13% sockerarter.
Söt, gul sockermajs innehåller 41% kolhydrater.
Det är stärkelsen som utgör den största delen av kolhydraterna.
-
jag googlade på innehållet i majsmjöl. Bara 1% socker. Kanske olika definitioner på socker, sockerarter.
-
jag googlade på innehållet i majsmjöl. Bara 1% socker. Kanske olika definitioner på socker, sockerarter.
Det är lite svårt det där.
Det finns rent socker
Sockerarter
Och sånt som när det bryts ner blir energi, i detta fallet stärkelse.
Oavsett hur man räknar så finns det ett par saker att tänka på.
Ju mer förädlat något är desto lättare är det för kroppen att tillgodogöra sig det.
Dvs det är enormt lätt att få i sig för mycket av det goda i förhållande till vad man får offra för det.