Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: bos taurus skrivet 28 dec-22 kl 09:48
-
Hejsan!
Frysen är knökfull och jag behöver rensa lite. Jag har otroligt mycket fryst paprika varför jag undrar om någon har erfarenhet av att konservera fryst paprika?
-
Du kan ugn torka först och eventuellt göra pulver av det sedan. Kan använda som förtjockning i soppor och grytor och toppning i sallader osv.
-
Paprika är ju gott som inlagd, så du kan kanske göra en inläggning. Ett två tre lag borde fungera.
-
1-2-3-lag är inte idealisk vare sig om man mäter i vikt eller i rymdmått, pga den skillnad som salt-socker-vatten's densiteter utgör.
Dvs den är ej konsekvent i sitt utförande, av denna anledning.
Däremot är en lag konsekvent om den görs, som följer:
1. En rå skalad fast potatis lägges i en bunke friskt kallt vatten.
2. Vispa därpå ned salt i maklig takt, tills potatisen flyter upp till ytan.
3. Ta upp potatisen.
4. Sedan vispas strösocker ned allt efter behag och individuell smak.
Varsågod, en perfekt lag som passar inläggningar ex.vis gurka, strömming, m.m!
Behöver inte vara krångligare än så.
-
Du kan mjölksyra och få ännu längre hållbarhet.