Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Sunny22 skrivet 08 aug-22 kl 15:50

Titel: Hur tar jag tillvara på kyckling kött.
Skrivet av: Sunny22 skrivet 08 aug-22 kl 15:50
Hej,
Lusig rubrik, det är så att jag ska ut i skog och mark, men har en massa kycklingben och filer som jag skulle vilja göra något med för att ta med ut död för att spara pengar och inte få massa waste.

Finns det några bra tips därute?
Titel: SV: Hur tar jag tillvara på kyckling kött.
Skrivet av: Vasa skrivet 08 aug-22 kl 22:35
Jag har bakad kyckling i ugn och har haft det i dagar utan kylskåp under sommar hetta och det var också på en roadtrip. Jag bakade två stycken hel kyckling, en väldigt torrare variant av "roasted chicken masala" och gjorde portioner av endast köttet så att jag kunde äta det medan jag körde. Men sedan kom jag på att om jag hade gjort strimlor innan bakningen hade jag kunnat ha det betydligt längre tid, ungefär som rökt kött.

Apropå rökt! en sommar grillade jag en köpt fransyska i en klotgrill (ingen komplicerad impa på grannskapet variant utan en helt vanlig billig som jag köpte begagnad på en loppis) hursomhelst, av olika anledningar glömde jag bort grillen helt och den låg där den var och senare på sen hösten när jag skulle ställa grejer undan inför vintern hittade jag köttet där av en slump, voila! fransyskan hade blivit som "Maldives fish" (googla gärna) man kunde ha den under rumstemperatur hur länge som helst. Om det funkar för kycklingkött också är ditt "problem" löst bara så där. Lycka till!     
Titel: SV: Hur tar jag tillvara på kyckling kött.
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 08 aug-22 kl 23:17
En kamrat som rider långt i sommarvärmen brukar ha rökt kött av olika djur med sig hängande i sadeln. Om köttet blivit av med vätska håller det sig bra i värmen.
Titel: SV: Hur tar jag tillvara på kyckling kött.
Skrivet av: esten skrivet 08 aug-22 kl 23:31
Jerky och biltong är 2 varianter av torkat kött som brukar tas med på resor för att det håller länge även i värme. Finns många recept på nätet med olika kryddningar.
Titel: SV: Hur tar jag tillvara på kyckling kött.
Skrivet av: lasseis skrivet 10 aug-22 kl 08:35
Brukar göra konserv av kyckling då håller den sig flera år utan kyla
Titel: SV: Hur tar jag tillvara på kyckling kött.
Skrivet av: mattias_33 skrivet 17 aug-23 kl 07:45
Kyckling låren röker jag hårt så det blir en produkt liknande torkat renkött. Brukar röka till bekanta för älgjakten.