Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Gäss => Ämnet startat av: Cathyy91 skrivet 11 apr-21 kl 17:22
-
Hej, jag ska kläcka Skånegås för första gången, vad ska jag tänka på? Hur mycket ska temperaturen ligga på? Fuktigheten? Och vad ska jag tänka på några dagar innan dom kläcks? Kom med bra tips, tack på förhand :)
-
Om du har gäss sköter dom kläckningen själva. Om du har äggkläckningsmaskin är det viktigt med temperaturen även när kläckning skett. Maskinen bör stå i ett kallt utrymme, då kan men reglera temperaturen i maskinen och riskerar inte uppvärmning från rummet som kanske är utsatt för solbelysning el. dyl
-
Om du har gäss sköter dom kläckningen själva. Om du har äggkläckningsmaskin är det viktigt med temperaturen även när kläckning skett. Maskinen bör stå i ett kallt utrymme, då kan men reglera temperaturen i maskinen och riskerar inte uppvärmning från rummet som kanske är utsatt för solbelysning el. dyl
Alla tillverkare jag köpt kläckare av skriver i beskrivningen att de ska stå i rumstemperatur, gärna stadiga 25 grader.
-
Problemet kan då vara om kläckaren står i ett rum som är solbelyst blir det ofta mer än 25 grader varmt. Det är enklare att reglera temperaturen i kläckaren så att den hela tiden är jämn och bra och ha det svalare i rummet där kläckaren står
-
Problemet kan då vara om kläckaren står i ett rum som är solbelyst blir det ofta mer än 25 grader varmt. Det är enklare att reglera temperaturen i kläckaren så att den hela tiden är jämn och bra och ha det svalare i rummet där kläckaren står
Fast det står det ju också i beskrivningen; att det inte får lysa sol in och på kläckaren. Sedan kan jag tycka att det är skillnad på svalt och kallt.
-
Så länge som rummet har en temperatur som inte svänger mer än runt 1 grad per timme och inom ett rimligt spann för vad kläckaren klarar. Vilket rimligen borde vara från 10-30grader.
Så är det fullt rimligt att nästan vilken kläckare som helst borde klarar detta.
Men att ställa kläckaren i direkt solljus är inte att rekommendera.