Alternativ.nu
Djur => Arbetshundar => Arbetshundar: Övrigt => Ämnet startat av: Lars-Göran skrivet 22 mar-21 kl 18:54
-
Har en newfoundland tik 6år gammal.
Jag kan få kotletter med ben och lite annat kött med ben i .
Jag undrar är det stor risk att ge hunden sådant kött pga benen ,bör man ta bort benen?.
-
Det här är ett "laddat ämne". Vissa ger sina hundar nästan vad som helst, medan andra är försiktiga och inte ger hunden några ben alls. Och båda sidor är stensäkra på sin sak.
Benen från gris skall väl eventuellt kunna flisa sig och sticka hunden i strupen eller magen, men det är ju om benen är långa nog. Om det är skivade kotletter är det nog inga problem alls. Men rått är att föredra eftersom proteinet delvis förstörs av tillagning.
-
Vi brukar undvika ben som kan bli vassa. Hundar tål ju ben, och mår bra av det också, men en viss risk är det ju. Risken ökar om hunden är glupsk. Den ena av våra hundar är glupskare än den andra, och har råkat ut för repning av magsäcken (blodigt slem och kunde inte ens dricka vatten utan att spy upp det) när han åt ett hårt hjortbogblad. Lamm och smågrisars bogblad är en helt annan hårdhet på. Händer det igen vet vi att det inte är farligt, men då vi trodde han ätit plast så blev det dyrt...
Unga djur har inte så hårda ben. När jag slaktar en gammal tacka så får inte hundarna de benen.