Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Therese Sundholm skrivet 18 sep-20 kl 20:23
-
Vad beror det på att en del kyckling smakar höna.
Har ätit på flera Thai restauranger o en del kyckling rätter smakar höna o inte kyckling.
Vad beror det här på. Kan dom ha köpt höna o kallar det för kyckling eller har det nått
att göra med när kycklingarna slaktas ?
-
Jag vet inte riktigt vad skillnaden är i smak trots att jag ätit både broilerkyckling, egna kycklingar och egna hönor.
Jag kan tycka det är större skillnad på broiler och långsamtväxande än vilken ålder de har som hemmauppfödda.
Kan det vara det? Att de i de fall det smakar höna när de köpt något mer saluhallsaktigt? Det torde dock vara dyrt.
-
Nu var det länge sedan jag köpte hel höna i butik, men höna var ju billigare än kyckling.
Kycklingar slaktas väl när de är slaktmogna, och det skiljer nog inte många dagar mellan yngsta och äldsta kycklingen mellan gångerna.
Engelskspråkiga säger väl chicken om både kyckling och höna, så visst kan det vara en språklig miss.
-
Kan det vara så att smaken egentligen är mer kokt, än stekt?
För jag tycker nog (smak är trots allt ganska subjektivt) att kokt kyckling/höna smakar annorlunda än stekt?
-
Kyckling, chicken är ett samlingsnamn mer.
Rasen som används så slaktas både tupp och höna.
Med fodret så smakar dom nog exakt lika.
Mitt ex var från Filippinerna. När hennes faster fick smaka på våran hemma tupp. Så sa hon att det var första gången på 40 år som hon smakat kyckling som smakade som hemma.
Sen har du det faktum att kycklingen du köper på ica, färdig grillad eller hel fryst är en annan ras än den på thai restaurangen. Den från thai restaurangen är ofta från just Thailand.
Sevärt! Hittade dock inte den jag ville hitta när dom gjorde smakprov med 3 raser. Blindsmakprov där den äldsta rasen vann såklart.
https://www.youtube.com/watch?v=Qc7YMXwOKTM (https://www.youtube.com/watch?v=Qc7YMXwOKTM)