Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Kimma skrivet 26 maj-07 kl 07:59
-
Frågan dyker upp regelbundet; Vilken/Vilka raser används till köttproduktion.
Nedan följer en lista på de vanligaste. Har någon annan fler förslag var vänlig lägg till.
Sverige
New Zealand
Stora Silver
Belgisk Jätte
Wiener
Fransk Vädur
Tysk Jätte Scheck
Vit Lant
Danmark
Vit Lant
Holland, Belgien, Frankrike, Polen
Wiener
New Zealand
Hybrider
Beveren
Belgisk Jätte
Californian
USA
Californian
New Zealand
/Kimma
-
Gotlandskaniner är synnerligen vanliga vid köttproduktion för eget bruk, om än kanske inte för avsalu. De blygsamma foderkraven är då en fördel.
-
Hej!
New Zealand är lika vanlig i USA som Californian.
Försök pågår med en hårlös variant, som man hoppas ska passa för köttproduktion i tropikerna. Ännu under utvärdering.
Edgar
-
Kanon info!
Fler som vet mer?!
Edit: Jag lägger till dem i listan ovan i efterhand så att det blir lättare att få översikt.
-
Vit lant???
-
Vit lant???
Jepp den glömde jag!
-
Vad menas med hybrider? Blandraser?
-
Vad menas med hybrider? Blandraser?
Ja det kan man väl kalla det. Blandraser speciellt framavlade för ett visst ändamål och med specifika förmågor. Så som mer än 8 fungerande spenar, visst tillväxtratio osv.
-
För slaktdjursproduktion så är korsning mellan två raser att föredra,tex Vit lant x Fransk vädur.Även mindre djur som Thyringer x Vitlant är en bra kombination.Men det beror också på linjer i en ras,där det kan variera mycket.Korsnings djur växer fortare och är mindre känsliga.
Mvh Körven
-
Vilken ras är störst? Jag såg en BJ härom dagen och trodde det var en stövare.... ;D
-
Vilken ras är störst? Jag såg en BJ härom dagen och trodde det var en stövare.... ;D
BJ`n är den största rasen ;D