Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: mattias_33 skrivet 30 jan-20 kl 22:12
-
Nån som vet hur det görs?
Jag menar. Dom gör väl en sås av tomater och diverse kryddor.
Men sen fisken, tillagas den med hjälp av den varma såsen. Eller kokas den på sidan om och sen blandas i burkarna.
Är själv barnsligt förtjust i dom burkarna.
Men man bör ju kunna byta ut makrillen mot nästan vilken annan fisk som helst. Har nu rökt röding och sik jag kunde använda.
Är dock lite av en perfektionist och när det gäller att göra nåt nytt så blir jag nästan livrädd.
-
Tror inte det blir samma med annan fisk än makrill, men röding är ju också fet fisk så det är kanske det närmaste man kommer med sötvattenfisk. Men angående såsen så finns det ju några olika varianter. De fyrkantiga burkarna är relativt lika men de runda är lite annorlunda. Förr var de oftast packade i Danmark men numera är de väl från Baltikum?
-
vet inte om du googlat innan men lägger upp för andra i vilket fall;
(https://i.imgur.com/Ijyq5BJ.png)
https://www.google.com/search?q=g%C3%B6r+det+sj%C3%A4lv+Makrill+i+tomats%C3%A5s (https://www.google.com/search?q=g%C3%B6r+det+sj%C3%A4lv+Makrill+i+tomats%C3%A5s)
-
Här har du en film om det.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=YUSHX5_w3M0#dialog
-
Problemet när man googlar är att man får 1000 olika sätt att göra det.
Vill bara ha ett.
Angående videon. För att löken ska försvinna, har aldrig sett nånting annat i en burk än tomatsåsen och fiskbitar. Bör den väl nästan kokas i timtal. Med så stora lökbitar längre än en ärtsoppa. Vilket känns lite överkurs.
(https://assets.icanet.se/t_product_large_v1,f_auto/7318690067160.jpg)
-
stavmixa tomatsåsen så blir den slät...
-
Gamla (1930-1960-talet, kanske fram till 1980-talet) välrenommerade kokböcker brukar vara mer pålitliga än framgooglade receptförslag.
-
Problemet när man googlar är att man får 1000 olika sätt att göra det.
Vill bara ha ett.
Angående videon. För att löken ska försvinna, har aldrig sett nånting annat i en burk än tomatsåsen och fiskbitar. Bör den väl nästan kokas i timtal. Med så stora lökbitar längre än en ärtsoppa. Vilket känns lite överkurs.
(https://assets.icanet.se/t_product_large_v1,f_auto/7318690067160.jpg)
Om du har svårt att välja så gör som jag när det gäller matlagning som inte är en exakt vetenskap.
Jag får en idee, söker information på nätet och står där med 1000 och en varianter.
Gör det efter eget huvud, små satser till man har bra koll på hur man vill ha det.
När det gäller löken så är det faktiskt ganska enkelt att få den att försvinna man skär den helt enkelt småttigt.