Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: MrKiloByte skrivet 21 okt-19 kl 21:53
-
Hej!
Jag har odlat vitkål i sommar och det blev ganska bra, ett gäng huvuden på 1-3 kg styck. Mycket blast blev det också, alltså de yttre grövre bladen. Jag undrar nu om det är något som går att äta? Någon som har erfarenhet av det och t.o.m. recept? Eller ska vi bara slänga alltihop?
-
Jag äter allt om det inte ser fööör angripet ut. Även stammen, river eller hackar den grovt!
Hälsning!
G S
-
Tack för svar! Finns det nån risk med om det är för angripet eller känns det bara inte superfräscht? Våra blad har nån småknaprat på lite allihopa.
-
"Bosrenof"
It hold I with you if!
-
Jag äter också allt som ser ok ut. Skär bort det som andra tuggat på, tvätta och ät. Det är nog ingen större risk.
-
Jag har dessutom för mig att det gröna på kålsorterna är nyttigare än det vita. Mera vitaminer och annat. Grönkål extra nyttigt.
-
Det är nog bara att käka. Själv så komposterar jag det och gödslar med det nästa år. Huvudena är godare :)