Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Kreacon skrivet 03 okt-19 kl 18:44
-
Hej!
Nu var vi här igen. Vill äta sardeller och vill prångt göra dem själv.
Jag har salt, olivolja och metspö.
Är det möjligt att komma nära i smak och textur mm med en svensk insjöfisk?
-
Siklöja eller Nors skulle jag testat med.
-
Ohh späda små mörtar, såna som ungarna fiskar till katten.
Kanske tobis?
-
Tack för svar!
Ja visst är sardeller små?
Men i burken man köper är de väl fileade? Jobbigt att filea och rensa massa smått. Men det är kanske det som är grejen.
Enklast vore väl att ha en stor fisk och dela i bitar (tärningar ;))
Men det kanske blir nåt helt annat.
Ja det är inte helt lätt att bolla med mig som aldrig ätit en sardell.
-
Finns ju olika. En del sardiner är även hel och orensade.
Elrista kan vara lämplig.
-
Tobis och elrista.
???
-
Ja det kommer bli lite fattigt på julbordet men det är bara att börja meta..
-
Ja det kommer bli lite fattigt på julbordet men det är bara att börja meta..
-
Fattigt? Hinner ju meta svinmycket fram till jul. Har oxå två jordärtskockor kvar. Och några rädisor. Det ska nog bli ordning på julbordet.
Ok sen när jag fångat massa småfisk.
Råa ner i olja och salt? Eller snabbkokta?
-
I Italien görs sardiner även av siklöja då den är väldigt lik sardinen, finns en bok som heter löjl-liga recept där det finns recept på både sardiner och ansjovis gjorda med löjor.
Siklöjan rensas på samma sätt som strömming så väldigt lättrensade
-
I Italien görs sardiner även av siklöja då den är väldigt lik sardinen, finns en bok som heter löjl-liga recept där det finns recept på både sardiner och ansjovis gjorda med löjor.
Siklöjan rensas på samma sätt som strömming så väldigt lättrensade
Tipset om den boken är då värd mer än en kram.
Beställer den omgående!
-
Tack för tips!
Kul att fler drar nytta!
-
Att lägga nät efter siklöja ser jag som ett av årets stora högpunkter.