Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: DennisCA skrivet 28 jul-19 kl 16:23
-
Ja har just lagt in kryddgurkor (ättika/socker och kryddor) men har ganska mycket lag över. Kan man lägga in något annat med samma lag? Sambon hårdkokade en massa ägg på samma gång så jag undrar om det kunde gå? Aldrig lagt in ägg men det låter intressant.
-
Det kan du säkert göra. När man gör "solägg" brukar man slå hårdkokta ägg mot något hårt så att skalen får sprickor och lägga dem i en saltlag. Jag har även ett recept med ättikslag. Fast om du har socker i, så blir äggen förstås också sötsura. Det låter som en ny smaksensation.
-
Ja vi får se vad det blir av det här. Sambon skalade äggen helt och lade dom i en burk medan jag var ute. Värt ett försök!
-
Normalt använder man vinäger.
Men jag har svårt att se att ätticka skulle vara negativt.
Tjör på helt enkelt.