Alternativ.nu
		Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av:  skrivet 27 jul-19 kl 13:38
		
			
			- 
				Receptet såg jag på Receptfavoriter.se Denna gången hade jag i citronsaft från sån där plastflaska. Hade ingen citron hemma. Sen körde jag med den lilla snurran i grytan. Första gången jag provar den på Vinbär. Vinbär kan kännas sträva att tugga i sig.
 
 När jag gör krusbärssylt kör jag med snurran med. Då slipper jag sitta och noppa dem fram och bak. Allt blir finfördelat.
 
 
 Jag hade i Atamon. Jag har fullt i frysen full så jag har köpstopp nu. Burkarna får stå upp o ner i källaren. Sen tätade med typ plastfolie. Burkar sköljdes med Atamon och varmvatten. Fick stå ett tag innan.
 
 
 Ska städa en del burkar till nästa syltomgång.. Jag har i varmvatten ock vanligt kaffepulver så blir de luktfria. Får stå så några timmar. Man kan vända dem någon gång.
 
 
 Kväll: Jag smakade på sylten. Smakade bra. Det blev som en blandning av gele' ock sylt. Funkar nog både till mat och muslin. Jag gjorde en omgång till sen. Blev 8 burkar i dag.