Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Våmhuskullan skrivet 18 maj-07 kl 13:30
-
förvirrad och råka ha i för mycket socker i äppelsaften och den smakar bara socker :-\
kan något annat göras av den? vin?
-
Är den mycket söt, så gör ett starkvin, en cider blir oftast inte så bra med för mycket socker.
Slå på jäshink och jäs ut med starkvinsjäst.
har du konserveringsmedel i saften går inte detta.
-
har du konserveringsmedel i saften går inte detta.
askorbinsyra?
-
Konserveringsmedel av alla slag är ju till för att förhindra jäsning, så det lämpar sig inte för vintillverkning.
Den söta saften kan ju sparas och späs ut med sursaft när du kan göra sådant.
-
Testa att frysa in lite till glass.. Isglasspinnar kanske? Fast de blir ju ändå bara sockersmak kanske ::)
-
Konserveringsmedel av alla slag är ju till för att förhindra jäsning, så det lämpar sig inte för vintillverkning.
Den söta saften kan ju sparas och späs ut med sursaft när du kan göra sådant.
att jag inte tänkte på det....smart! ;D
-
Kanske inte går att frysa om det är för mycket socker.
Har själv gjort hylle/fläderblomssaft med för mycket socker.
Den fryser inte utan blir som någon sorts iskräm.
-
Kanske inte går att frysa om det är för mycket socker.
Har själv gjort hylle/fläderblomssaft med för mycket socker.
Den fryser inte utan blir som någon sorts iskräm.
Om det är för mycket socker kanske den inte stelnar, men hållbarheten kommer sig av den låga temperaturen. Tänk bara på att förpacka väl, enkelpåse kanske läcker.
Edgar