Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Våmhuskullan skrivet 18 maj-07 kl 13:30

Titel: misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Våmhuskullan skrivet 18 maj-07 kl 13:30
förvirrad och råka ha i för mycket socker i äppelsaften och den smakar bara socker  :-\
kan något annat göras av den? vin?
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Skytten skrivet 18 maj-07 kl 14:34
Är den mycket söt, så gör ett starkvin, en cider blir oftast inte så bra med för mycket socker.

Slå på jäshink och jäs ut med starkvinsjäst.


har du konserveringsmedel i saften går inte detta.
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Våmhuskullan skrivet 18 maj-07 kl 15:03
Citera
har du konserveringsmedel i saften går inte detta.

askorbinsyra?
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Skytten skrivet 19 maj-07 kl 10:21
Konserveringsmedel av alla slag är ju till för att förhindra jäsning, så det lämpar sig inte för vintillverkning.

Den söta saften kan ju sparas och späs ut med sursaft när du kan göra sådant.
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Sirpusbollen skrivet 19 maj-07 kl 10:24
Testa att frysa in lite till glass.. Isglasspinnar kanske? Fast de blir ju ändå bara sockersmak kanske  ::)
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Våmhuskullan skrivet 19 maj-07 kl 22:24
Citera
Konserveringsmedel av alla slag är ju till för att förhindra jäsning, så det lämpar sig inte för vintillverkning.

Den söta saften kan ju sparas och späs ut med sursaft när du kan göra sådant.

att jag inte tänkte på det....smart! ;D
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: JGR skrivet 27 jun-07 kl 19:48
Kanske inte går att frysa om det är för mycket socker.
Har själv gjort hylle/fläderblomssaft med för mycket socker.
Den fryser inte utan blir som någon sorts iskräm.
Titel: Re:misslyckad äppelsaft
Skrivet av: Edgar skrivet 27 jun-07 kl 20:12
Kanske inte går att frysa om det är för mycket socker.
Har själv gjort hylle/fläderblomssaft med för mycket socker.
Den fryser inte utan blir som någon sorts iskräm.

Om det är för mycket socker kanske den inte stelnar, men hållbarheten kommer sig av den låga temperaturen.  Tänk bara på att förpacka väl, enkelpåse kanske läcker.

Edgar