Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: brantas skrivet 16 maj-07 kl 06:31

Titel: ankfiler / anklår ???
Skrivet av: brantas skrivet 16 maj-07 kl 06:31
har precis slaktat en myskanka och tänkte prova att äta köttet.
men hur tillagar man det så att det blir gott ??
det blev inte så mkt eftersom han bara var 3 månader, emn vi var tvugna till att ta bort honom eftersom han hade brutit benet.
tips mottages tacksamt !!!!
Titel: SV: ankfiler / anklår ???
Skrivet av: LillaSophie skrivet 21 aug-09 kl 23:54
ansluter mig frågan. har ÄNTLIGEN kommit över 4 st anklår som jag har i frysen och som väntar på ett gott recept. jag vill gärna ungsbaka dem, så några fina förslag skulle uppskattas. killen kör förresten stenhårt på hclf, så recepten bör vara utan kolisar.
Titel: SV: ankfiler / anklår ???
Skrivet av: LillaSophie skrivet 26 aug-09 kl 08:44
så, frågade mamma och hon gör enligt följande:

är låren frysta, så ska man tina dem. sedan steker man låren från alla sidor i olja i en kastrull. med fördel steker man lite morot också, så att man sedan får en härlig brun sås. när låren är stekta häller man hett vatten (med fördel kokar man vattnet i vattenkokare innan) över låren och skär lite lök, purjolök och selleri i det hela. låt koka typ 45 min till en timme så att köttet blir mjukt. ta sedan ut låren och ställ de i ugnen för att huden ska bli knaprig. köttet är klart när huden är gyllenbrun. såsen purreras med en purréstav. potatis (eller ris) och grönsaker till.